У рашистів нова версія: "референдуми" у Донбасі пройдуть 14 вересня, явка – 80%

У кремлі обрали "робочу дату" для "референдумів" про "входження" до РФ Донецької та Луганської областей. Їх готуються провести 14 вересня, повідомляє Телеграм-канал російського опозиційного видання «Верстка» з посиланням на кількох співрозмовників у федеральній владі РФ.

Зазначається, що "приєднання" решти регіонів України – Запорізької, Херсонської та Харківської областей (або їхніх частин) у кремлі вирішили відкласти, повідомляють співрозмовники видання: ситуація на фронтах поки що не дозволяє провести там «плебісцити».

Складно буде забезпечити скільки-небудь безпечне голосування навіть у "ЛНР" та "ДНР" - особливо на Донеччині, не повністю окупованій, визнають у кремлі. Тому 14 вересня називають «робочою датою», а остаточне рішення буде ухвалено на найвищому рівні з урахуванням військових успіхів чи невдач.

У повідомленні нагадується, що раніше гаданою датою «референдумів» на всіх окупованих територіях було 11 вересня, проте цього тижня з'явилися повідомлення про перенесення цих голосувань на невизначений термін.

Проте підготовка до «референдуму» у «ДНР» та «ЛНР» нібито «йде повним ходом», і вже «спущені» установки щодо бажаної явки та рівня голосування «за». Явка має становити 80% і стільки ж мешканців "ДНР" та "ЛНР" мають підтримати «возз'єднання» з РФ.

Повідомляється також, що відкладати «референдуми» у цих двох регіонах на пізніші терміни в москві не хочуть, оскільки найближчими місяцями розпочнеться кампанія з перевиборів путіна на черговий термін. Вона має розпочатися на тлі «успішних підсумків спецоперації». У кремлі розраховують, що "приєднання" ще двох областей України можна буде в ході агітації порівнювати з "приєднанням" Криму 2014-го, - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що підготовка до "референдуму" про "входження" до РФ на окупованому Донбасі не ведеться.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті