У районі Куп'янська росіяни не мають тактичного успіху - Череватий

У районі Куп'янська Харківської області росіяни не мають навіть тактичного успіху.  Про це речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив в ефірі національного телемарафону, - повыдомляє Lb.ua.

"Довгий час вони не можуть досягти там істотного прогресу, навіть на тактичному рівні. Наше угруповання посилили резервами. Ми знаємо керівників підрозділів росіян та їхні плани, виходячи з цього ведемо оборону", — сказав Череватий.

За його словами, окупанти намагаються перехопити ініціативу на цій ділянці фронту. У районі Синьківки та Іванівки за добу було вісім атак, 328 обстрілів та 10 авіанальотів. Ворог втратив 69 людей убитими, 97 пораненими, два танки Т-72, три броньовані автомобілі, гаубицю Д-30, міномет та командно-спостережний пункт.

Він зазначив, що на Куп'янському напрямку росіяни зосередили десантників, мотострілецькі та танкові бригади, штурмові загони "Шторм-Z" із карних злочинців, війська тероборони та бойовий армійський резерв.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Синьківки та Іванівки Харківської області. 

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті