У прифронтових регіонах потрібно побудувати ще 165 шкільних укриттів - Федоров

У прифронтових регіонах потрібно побудувати ще 165 шкільних укриттів. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав віцепремʼєр-міністр - міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Укрінформ.

«На сьогодні більше 10 тис. шкіл забезпечені укриттями власними або використовують суміжні. Зараз найголовніший наш фокус - прифронтові регіони: будуються капітальні укриття в 57 школах, а ще окремо потрібно побудувати 165. Для цього потрібні додаткові кошти», - сказав Федоров.

За його словами, для того, щоб забезпечити дітей на прифронтових територіях підземними школами або школами з безпечними укриттями додатково потрібно 13-14 млрд грн.

Наразі, зазначив урядовець, тривають перемовини з міжнародними партнерами щодо отримання додаткових коштів.

Як повідомлялося, МОН у співпраці з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим запустило комплексну політику «Школа офлайн», що має на меті повернути 300 тис. українських учнів до очного навчання. Наразі майже 1 млн дітей навчається онлайн: близько 600 тисяч в Україні, ще майже 400 тисяч за кордоном.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті