У прифронтовому Запоріжжі до опалювального сезону на 100% технічно готові всі об’єкти ЖКГ та соцсфери, тепло обіцяють на початку листопада

Усі об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери прифронтового Запоріжжя технічно готові до опалювального сезону на 100%, тепло обіцяють дати на початку листопада. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької ОДА Віталій Литвиненко на брифінгу 18 жовтня, пише сайт Запорізької ОДА.

"На сьогодні всі об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери технічно готові до опалювального сезону на 100%. Зокрема, 203 котельні, 445 закладів охорони здоров’я й освіти та понад 4,5 тисяч житлових будинків", - сказав Литвиненко.

За його словами, опалювальний сезон у Запоріжжі, імовірно, розпочнеться на початку листопада. 

Чиновник також зазначив, що найбільший виклик цьогорічного опалювального сезону - це загроза відсутності електропостачання, адже ворог пошкодив усі найбільші підстанції НЕК "Укренерго" та ДніпроГЕС. Тому при підготовці до зими найбільша увага приділялась забезпеченню об’єктів критичної інфраструктури альтернативними джерелами електроенергії.

Литвиненко повідомив, що в Запорізькій області лише два населених пункти - міста Запоріжжя та Вільнянськ - мають централізоване теплопостачання. У Вільнянську працюють три котельні. Усі вони забезпечені генераторами, тому жителі міста будуть з теплом навіть під час відключень світла. Однак, за словами Литвиненка, у Запоріжжі ситуація з альтернативними джерелами електроенергії складніша. Причина - більш потужні, ніж у Вільнянську, теплові мережі.

"Якщо буде відсутнє електропостачання, то залучатимуться генератори або когенераційні установки. Вони за допомогою газу виробляють і тепло, й електроенергію. Міжнародні партнери поставлять нам 14 таких установок потужністю від 0,5 до 2,5 МВт. Також очікуємо постачання генераторів на дві Дніпровські водопровідні станції. Вони будуть встановлені в найкоротший термін після їх отримання", - сказав чиновник.

Раніше повідомлялось, що на прифронтовій території Запорізької області понад 30 тисяч родин потребують допомоги з підготовкою до опалювального сезону.

Статті

Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Всі статті