У прифронтовому Покровську облаштовують підземну лікарню в перинатальному центрі

Підземну лікарню з палатами та операційними облаштовують в перинатальному центрі прифронтового Покровська на Донеччині. Про це повідомили в пресслужбі міської військової адміністрації. 

За словами гендиректора Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування (КЛІЛ) Юрія Бородіна, колись приміщення цокольного поверху Центру готувалось під інфекційне відділення, тож вони вже заплановані як медичні, і вже набагато легше там організувати місця для діагностики, лікування та надання екстреної допомоги. 

Під землею медики планують розмістити 2 операційні, палати реанімації, інтенсивної терапії, рентген, КТ та інше діагностичне обладнання. Облаштувати приміщення тут хочуть таким чином, щоб проводити невідкладні операції та надавати допомогу пацієнтам за будь-яких умов.

Крім того, в рамках проєкту буде облаштовано санпропускник, який дозволить управляти потоками пацієнтів залежно від важкості поранень та отриманих травм. 

«Обсяг робіт великий з боку інженерних рішень. Приміщення потребує очищення повітря, зволоження та кондиціонування. Буде потужна вентиляція, автономне електро- та водопостачання. Це дозволить надавати допомогу пораненим та можливість лікарям виконувати складні операції», - зазначили в підрядній організації. 

Паралельно в цими роботами в основному корпусі Покровської лікарні інтенсивного лікування облаштовують найпростіші укриття. 

Як повідомлялося, у Покровську створили першу на Донеччині раду з питань української ідентичності.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті