У пожежі в російському НДІ загинули щонайменше 9 людей

У підмосковному Фрязіно сьогодня, 24 червня, в результаті пожежі в будівлі науково-дослідного інституту "Платан" загинули 9 людей. Про це пише пропагандистський паблік Readovka.

"Усі заблоковані в пожежі у Фрязині згоріли живцем, загинуло щонайменше 7 осіб. Співробітники МНС не змогли врятувати людей, які були заблоковані в палаючій будівлі НДІ "Платан", повідомило Readovka джерело на місці події. Двоє людей вистрибнули з вікна, коли вогонь підійшов впритул, ще семеро не змогли вибратися через високу температуру і дим. Таким чином усі дев'ять осіб, які перебували всередині, загинули", - пише паблік.

Як розповів колишній співробітник будівлі, порушення в згорілій будівлі НДІ "Платан" норма речей. Співробітники своїми силами розгрібали захаращені коридори і встановлювали вогнегасники. При цьому ні пожежних рукавів, ні планів евакуації, ні навіть датчиків загоряння в будівлі ніколи не було. У будівлі не проводили перевірок із 2017 року.

Як повідомлялося, НДІ займається, зокрема, розробленням електронно-променевих приладів і напівпровідникових лазерів, а також рідкокристалічних екранів.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті