У Повітряних силах ЗСУ спростували інформацію про знищення ЗРК Patriot

Тимчасовий виконувач обов'язків начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат спростував інформацію російських пропагандистів про нібито знищення в Дніпропетровській області зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це він повідомив у Фейсбук 10 жовтня.

"То що ж сталося 9 жовтня? Та нічого нового, ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив. Це війна, на війні отримують пораненні не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ Patriot продовжує виконувати завдання в регіоні", - написав Ігнат.

Він зазначив, що того дня ЗРК "Patriot" вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет, і частину їх вдалося перехопити.

"Повітряні сили не можуть щоразу виправдовуватися перед суспільством через інфовибрики Мар’яни і їй подібних. Через ці пояснення ворог отримує додаткову інформацію при плануванні наступних атак. Але не відреагувати теж не можемо, бо градус кипіння надто високий, чи не так?", - зазначив Ігнат.

Окремо він наголосив, що система "Patriot" є однією з найбільш пріоритетних цілей для ворога, оскільки "завдяки цьому американському ЗРК ми тримаємо на певній дистанції російську авіацію".

Крім того, Ігнат зазначив, що ворог змінює тактику застосування, використовує всі доступні методи ведення розвідки - від супутників і розвідувальних БПЛА до наземної агентури. За його словами, "противник не економить "Іскандерів", маючи у своєму розпорядженні інформацію про потенційне перебування Patriot у тому чи іншому районі".

"Пам’ятаєте про збір на макети, про їх важливість і необхідність в цих умовах ведення війни. Ворог часто цілить по макетах, але інколи, на жаль, це – реальна техніка", - пояснили в Повітряних силах.

Раніше російські пропагандистські ЗМІ поширили відео, на якому нібито було вражено батарею ЗРК Patriot у Дніпропетровській області.

Як повідомлялося, навіть Z-«воєнкори» обурені зведеннями МО РФ про те, що всі українські БПЛА збиті і склади з ракетами на території Росії не горять і не вибухають.   

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті