У Покровській громаді залишається чотири тисячі дітей, яких можна евакуювати за 1-2 тижні - очільник МВА

Евакуація всіх родин із дітьми з Покровської громади Донецької області може бути здійснена за один-два тижні. Про це заявив очільник Покровської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області Сергій Добряк в ефірі національного телемарафону 19 серпня.

"У нас до широкомасштабного вторгнення було 13 тис. 700 дітей, зараз у громаді перебуває 4 тис. 83 дітей - це 1 тис. 538 родин. Я думаю, що нам під силу це зробити за тиждень-два", - сказав Добрякє

За його словами, до евакуації залучено місцеве шахтоуправління, яке також планово вивозить сім'ї своїх співробітників.

Очільник міськадміністрації розповів, що жителі громади останнім часом почали значно активніше евакуюватися за власною ініціативою. За словами Добряка, тиждень тому евакуювалося в середньому 500-540 осіб на місяць, а лише за останній тиждень виїхало понад 2 тис. осіб. "Зараз динаміка 500-600 осіб на добу, і вона збільшується", - повідомив він.

За словами чиновника, люди виїжджають до Рівненської, Полтавської, Львівської областей потягами, автобусами та особистим транспортом.

"На сьогодні гуманітарна обстановка і взагалі життєдіяльність міста на досить нормальному рівні - є і вода, і світло, і газопостачання, банківські установи працюють, соціальний захист... Але ми бачимо, що бізнес скорочує свою функціональність, закриваються великі магазини потроху... Але на сьогодні всі сервіси в місті є і по громаді", - розповів Добряк.

Нагадаємо, 19 серпня Донецька ОВА розпочала примусову евакуацію сімей з дітьми з Покровської громади. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті