У небі Києва знешкоджено до півтора десятка російських дронів - КМВА

У небі Києва вночі 25 жовтня знешкоджено до півтора десятка російських дронів. Як повідомив у соцмережах начальник КМВА Сергій Попко, це була вже пʼятнадцята повітряна атака на Київ за 25 днів жовтня.

За словами начальника КМВА, знову ворог застосував виключно безпілотні літальні апарати, вони були запущені з території Курської області та Краснодарського краю РФ.

"На столицю баражуючі боєприпаси заходили двома великими хвилями. Перший раз повітряну тривогу у Києві оголосили близько опівночі, а вдруге - приблизно о третій ночі. Сумарно нічні тривоги тривали приблизно 4 години. За цей час було виявлено та у різний спосіб (ППО, РЕБ тощо) знешкоджено до півтора десятка дронів ворога, що загрожували столиці України (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили)", - повідомляє Попко.

"Внаслідок сьогоднішньої нічної повітряної атаки в столиці зафіксовано падіння уламків. Зокрема, в Дарницькому районі міста уламки збитих ворожих дронів призвели до загорання на відкритій території дерев та трави. Пожежу оперативно ліквідовано. Інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення уточнюються", - зазначив начальник КМВА.

Як повідомлялося, над Україною збито 40 ворожих безпілотників за ніч, два повернули у напрямку РФ та Білорусі.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті