У МЗС КНР заявили, що Китай та РФ протистоятимуть США, а путін готовий до "швидших переговорів"

Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що російський диктатор путін нібито готовий до "швидшого поновлення переговорів". Про це він повідомив за підсумками візиту глави КНР Сі Цзіньпіна до Москви, повідомляє ЛІГА з посиланням на  пропагандистську агенцію Сіньхуа, яку контролює Компартія Китаю.

За його словами, поїздка Сі до Москви "продемонструвала глобальний імідж Китаю як миротворця", а також внесе "більшу стабільність у складну міжнародну ситуацію і сприятиме будівництву багатополярного світу та демократизації міжнародних відносин".

Цінь Ган згадав відому заяву президента США Джо Байдена про те, що у світі йде боротьба демократії проти автократії, натякнувши на те, що КНР і РФ разом протистоятимуть політиці західних країн.

"В умовах політики гегемонізму Китаю і Росії, що підіймає голову, тим більше важливо консолідувати та зміцнювати стратегічну координацію", — сказав дипломат.

Також він заявив: у Москві Сі зазначив, що у війні РФ проти України, яку Пекін називає "українською кризою", всі сторони повинні дотримуватися "концепції загальної, всеосяжної, спільної та сталої безпеки та бути налаштовані вести рівноправний, раціональний та орієнтований на результат діалог і консультації".

Крім цього, глава китайського МЗС наголосив, що росіяни нібито "підтвердили свою прихильність до якнайшвидшого відновлення мирних переговорів і вітали готовність Китаю відіграти позитивну роль у політико-дипломатичному врегулюванні".

Як повідомлялося, у понеділок, 20 березня, в Москві відбулася зустріч лідера Китаю Сі Цзіньпіна з російським диктатором путіним.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті