У Мирнограді на Донеччині закрили на в’їзд два мікрорайони міста

Два мікрорайони міста Мирноград Донецької області наразі закрили на в’їзд через небезпеку і наближення лінії фронту. Про це повідомила заступниця очільника Мирноградської міської військової адміністрації Тетяна Ситник в коментарі "Суспільному".

"Дуже важка, напружена ситуація. Страшно. Звичайно всі хотіли жити, як і ми, у своїх домівках. Але ситуація така, що потрібно виїжджати якомога швидше, тому що вже у два райони нашого міста — район "5/6" і мікрорайон "Західний" — уже не пускають: тільки є вивіз. Вже туди люди не в’їжджають. І вивозимо ми вже людей і дітей капсулами", — повідомила Тетяна Ситнік.

Саме з цих районів наразі намагаються якнайшвидше евакуювати родини із дітьми екіпажі поліції та ДСНС. Влада допомагає телефонними дзвінками до родин. За словами Тетяни Ситнік залучені понад 200 людей — вчителі, вихователі дитячих садочків, соцпрацівники, посадовці.

"У нас є адреси кожної родини, в нас є великий список, де ми позначаємо дату, коли родина обіцяла евакуюватися. Якщо родина евакуюється не самостійно, то ми організовуємо транспортом, який є у громаді, підвіз до евакопунктів в місті Покровську. Але деякі навіть ховають від нас дітей. Ми намагаємось їх шукати".

За словами посадовиці, дітей в небезпечних районах розшукують поліцейські та рятувальники, у інших працює влада:

"Ми йдемо до сусідів, розпитуємо, чи вони тут появлялися. Нам скажуть, що де в якому мікрорайоні їх бачили, ми питаємо в сусідів", — пояснила вона.

За даними на 20 серпня, в Мирнограді, де 5 серпня оголосили примусову евакуацію родин із дітьми, лишалось 493 неповнолітніх. За словами Ситник, на день в середньому виїжджають пів сотні родин, це близько 120 дітей.

Наразі примусова евакуація дітей із батьками або опікунами оголошена у Мирнограді. Ще три населених пункти, що входять до громади — Рівне, Червоний Лиман, Сухецьке — від фронту далі, але й там вже планують оголосили евакуацію неповнолітніх у примусовий спосіб, розповіла Тетяна Ситник.

Водночас, за словами, у віддаленому від бойових дій мікрорайоні "Новатор", жителі евакуюються неохоче: "Деякі хочуть пересидіти, у підвалах. Деякі вважають, що якщо вони живуть, наприклад, у мікрорайоні "Новатор", це трішки віддалено, то це їх зовсім не буде зачіпати".

Влада закликає людей евакуюватись та сама вивозить заклади та установи: закрили ЦНАП, відділення пенсійного фонду, в місті зачинились банки, з понеділка не працюватимуть продуктові крамниці, перераховує Тетяна Ситнік.

Два найближчі райони до лінії фронту — "5/6" та "Західний" — наразі без електрики. В іншій частині міста електропостачання є, вода — також, за звичним містянам графіком.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті