У московський медичний університет не прийняли понад сто призерів олімпіад - замість них взяли дітей "героїв СВО"

У Сеченовський університет (Перший московський медичний) не прийняли понад сто призерів олімпіад через квоти для дітей "героїв СВО". Про це пишуть російські ЗМІ.

Із 250 обдарованих дітей, які мали право вступити без вступних випробувань на спеціальність "Лікувальна справа", до вишу зарахували тільки 140.

Замість них узяли дітей "героїв СВО", яким для вступу на будь-яку спеціальність достатньо бажання навчатися в престижному виші. Такі абітурієнти на вступних іспитах здебільшого демонструють низький рівень знань, але в рамках соціальної підтримки сімей окупантів зараховуються за спеціальною квотою.   

"Дивилися, хто має пріоритетне право зарахування: це інваліди, сироти та діти учасників СВО, які вступають у рамках загального конкурсу. Звичайно, зараз до нас надходять дзвінки незадоволених результатами приймальної кампанії, але ми не можемо з повітря набрати місця", - прокоментував ситуацію представник приймальної комісії.

 

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті