У МКС розповіли, чому Монголія може не арештовувати Путіна

У Міжнародному кримінальному суді (МКС) пояснили, що за деяких обставин Монголія може не виконувати ордер на арешт російського диктатора Путіна, який планує відвідати країну з візитом. Про це розповів речник МКС Фаді ель-Абдалла, повідомляє "Громадське"..

За його словами, Монголія та інші члени МКС «зобов'язані співпрацювати відповідно до глави IX Римського статуту», яка регулює діяльність суду.

Водночас держави-члени можуть звільнити від обов’язку арештовувати когось за ордером від МКС, якщо це змусить їх «порушити договірні зобов'язання» з іншою державою або якщо це порушує «дипломатичний імунітет особи або майна третьої держави».

Після відмови виконувати ордер судді МКС мають зробити «відповідний висновок» і повідомити про це Асамблею держав-учасниць. Після цього держави-члени можуть ужити будь-яких заходів, які вважатимуть за потрібне.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін планує поїздку в Монголію 3 вересня, що може стати для нього першим візитом до країни-члена МКС з моменту видачі ордера на арешт.

Як повідомлялося, МЗС України закликало Монголію арештувати та передати військового злочинця Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті