У МКС розповіли, чому Монголія може не арештовувати Путіна

У Міжнародному кримінальному суді (МКС) пояснили, що за деяких обставин Монголія може не виконувати ордер на арешт російського диктатора Путіна, який планує відвідати країну з візитом. Про це розповів речник МКС Фаді ель-Абдалла, повідомляє "Громадське"..

За його словами, Монголія та інші члени МКС «зобов'язані співпрацювати відповідно до глави IX Римського статуту», яка регулює діяльність суду.

Водночас держави-члени можуть звільнити від обов’язку арештовувати когось за ордером від МКС, якщо це змусить їх «порушити договірні зобов'язання» з іншою державою або якщо це порушує «дипломатичний імунітет особи або майна третьої держави».

Після відмови виконувати ордер судді МКС мають зробити «відповідний висновок» і повідомити про це Асамблею держав-учасниць. Після цього держави-члени можуть ужити будь-яких заходів, які вважатимуть за потрібне.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін планує поїздку в Монголію 3 вересня, що може стати для нього першим візитом до країни-члена МКС з моменту видачі ордера на арешт.

Як повідомлялося, МЗС України закликало Монголію арештувати та передати військового злочинця Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті