У Мінцифри повідомили, що в "Дії" вже запрацювало електронне бронювання

На порталі «Дія» запрацювало електронне бронювання для військовозобов’язаних. Про це повідомив у Телеграм міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

За його словами, тепер керівники компаній, які є критично важливими для економіки або працюють на потреби Сил оборони, зможуть забронювати своїх співробітників.

Щоб забронювати працівників, потрібно подати заяву на порталі. Система автоматично перевірить, чи відповідають вони вимогам, і надішле результат щодо кожного співробітника в особистий кабінет. Якщо відповідь позитивна — у працівника оновиться інформація в застосунку «Резерв+». Термін бронювання — 12 місяців. 

Міністр наголосив, що раніше бронювання працівника тривало тижнями: роботодавець збирав папери, підписи та чекав на результат. 

«Ми автоматизували всі можливі процеси, прибрали людський фактор та зробили процес прозорим і швидким», — поділився Федоров. 

У відомстві розповіли, що під час бета-тесту сервісу компанії забронювали 929 працівників, у середньому процес тривав до 60 хвилин.

Зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі в уряді працюватимуть над розширенням цих категорій.

Як повідомлялося, на порталі "Дія" можна буде оформити статус учасника бойових дій. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті