У міноборони РФ відзвітували про "перехоплення і знищення" 30 БПЛА над Бєлгородською і Воронезькою областями

Бєлгородську і Воронезьку області РФ у ніч на 25 червня атакували безпілотники. Про це заявили губернатори регіонів В'ячеслав Гладков і Олександр Гусєв, а також міноборони РФ, - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

За словами Гладкова, на підльоті до Бєлгорода було збито кілька повітряних цілей. При цьому в самому Бєлгороді вибито вікна в одній квартирі багатоквартирного будинку, в одному з автосалонів повністю пошкоджено скління. Також осколками посічено три автомобілі, заявив чиновник.

Пізніше Гладков повідомив про атаку ЗСУ Яковлевського міського округу за допомогою 6 БПЛА. "У місті Будівельник постраждали двоє мирних жителів. У жінки поранення ноги і руки, у чоловіка - поранення плеча", - написав губернатор у своєму телеграм-каналі. За його даними, два багатоквартирні будинки зазнали пошкоджень, вибито вікна на кількох поверхах, в одній із квартир сталося обвалення балкона. У селі Биківка різних пошкоджень зазнали два приватні будинки: вибито вікна, посічено покрівлі та фасади.

Крім того, під обстріл потрапило місто Шебекине. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав, проте повністю згоріла адміністративна будівля одного з підприємств, пошкоджено два багатоквартирні будинки та шість приватних домоволодінь, у яких вибито вікна, пошкоджено покрівлі, фасади та паркани.

Гладков анекдотично повідомив, що "з одного будинку бійці територіальної самооборони вивезли жінку і доправили в районну лікарню", проте "після огляду лікарями поранень у жінки не виявлено".

У Воронезькій області вночі було збито два безпілотники літакового типу, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За його словами, частини одного з дронів упали на проммайданчику, пожежу, що спалахнула в результаті, вдалося загасити.

Міноборони РФ відрапортувало, що "черговими засобами ППО перехоплено і знищено 29 БПЛА над територією Бєлгородської області та знищено один БПЛА над територією Воронезької області".

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті