У Міноборони планують запровадити новий формат повісток, що міститимуть QR-код

Міністерство оборони планує запровадити новий формат повісток, що міститимуть QR-код, нововведення стане доступним найближчим часом, а нині тестується його функціональність. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в коментарі DOU.

У застосунку «Резерв+» з’явиться сканер, яким QR-код на повістці можна буде просканувати. Це дозволить отримати додаткову інформацію, зокрема:

  • чинність повістки;
  • дату та номер документа;
  • ТЦК, який видав повістку;
  • ім’я людини, яка підписала документ;
  • призначення повістки (уточнення даних, направлення на ВЛК, бойова повістка) та інші деталі.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Рустем Умєров заявив, що за рік його перебування на посаді його команді вдалося цифровізувати українську армію. Подальша мета — стовідсоткова диджиталізація військового документообігу та реформа територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Як повідомлялося, уряд дозволив військовим частинам мобілізувати добровольців напряму без проміжної ланки у вигляді ТЦК. 

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті