У Мережі з'явився фейк про штрафи громадян за неподання даних про транспортні засоби в ТЦК

Низка Телеграм-каналів опублікували новину про те, що постановою Кабінету міністрів України запроваджуються штрафи в розмірі 20 000 грн. для громадян, які двічі на рік не оновлять дані про свої транспортні засоби в ТЦК, - повідомляє ТГК "Донбасс.Важно".

При цьому, даються посилання на "нову" постанову Кабміну № 1921.  

Водночас, постанова уряду під таким номером "Про затвердження Положення про військово-транспортне зобов'язання" датована 2000 роком, і в ній ідеться тільки про транспортні засоби, що перебувають у власності підприємств, установ та організацій. 

Транспортних засобів, які належать приватним особам, ця постанова, і, відповідно, штрафи - не стосується, і реєструвати в ТЦК їх не потрібно.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті