У Макрона підтвердили візит Зеленського 6 червня

Президент Франції Еммануель Макрон прийме в Єлисейському палаці українського колегу Володимира Зеленського, який 6 червня прибуде з візитом з нагоди святкування Дня висадки союзників у Нормандії. Про це оголосив Єлисейський палац, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство AFP.

Макрон прийме Зеленського в Єлисейському палаці, щоб обговорити "потреби України" на тлі повномасштабної агресії Росії, повідомили у канцелярії французького президента.

"У той час, коли російські удари неухильно посилюються на лінії фронту і по енергетичній інфраструктурі, обидва президенти обговорять ситуацію на місцях і потреби України", анонсували там.

Серед іншого, дискусії стануть "продовженням Конференції на підтримку України, що відбулася на Єлисейських полях 26 лютого" і під час якої Макрон уперше допустив можливість відправлення західних військ в Україну.

Візит Зеленського Макрон анонсував ще минулого тижня, водночас українська сторона його поки не підтверджувала.

ЗМІ нещодавно повідомили, що Франція незабаром може відправити військових інструкторів в Україну, незважаючи на занепокоєння деяких союзників і критику з боку Росії. Стверджується, що про таке рішення Париж може оголосити якраз із нагоди візиту Зеленського наприкінці цього тижня.

Як повідомлялося, Байден обговорить із Макроном у Парижі підтримку України.

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті