Байден обговорить із Макроном у Парижі підтримку України - Білий дім

Окремою темою двосторонньої зустрічі президентів США і Франції у Парижі цього тижня стане обговорення подальшої підтримки України.Про це повідомив у вівторок під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні президент Байден вирушить до Франції, щоби разом із нашими союзниками та партнерами відзначити 80-ту річницю історичної операції «Дня Д» (висадки союзних військ у Нормандії - ред.)», - зауважив представник адміністрації.

Він підкреслив, що візит відбудеться у важливий момент, «коли Україна продовжує протистояння російським загрозам».

Кірбі також повідомив, що у Парижі відбудеться зустріч президентів США і Франції, де лідери звернуть окрему увагу на українське питання.

«Під час цієї двосторонньої зустрічі президенти обговорять такі пріоритети, як, безумовно, підтримка України; необхідність, щоби Індо-Тихоокеанський регіон був вільним та відкритим; розв’язання кризи на Близькому Сході; та зусилля щодо боротьби зі зміною клімату», - зазначив Кірбі.

Як повідомлялося, у заходах з відзначення річниці висадки союзних військ у Нормандії планується також участь Президента України Володимира Зеленського.

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті