У "ЛНР" перелякані "високим навіювальним впливом" українського телебачення

На окупованій території Луганщини, де окупанти знищують всю літературу українською мовою, відключили українське телебачення і заблокували українські сайти, вирішили, що потрібен новий виток боротьби з «українською пропагандою». Відповідну заяву зробив так званий «голова громадської палати ЛНР», «герой республіки» Олексій Карякін під час круглого столу «Методика протидії українській пропаганді та дезінформації в нових регіонах Російської Федерації», організованого російською владою. Фрагмент відповідного відео розмістили окупаційні ЗМІ 26 серпня. 

«Коли ми зайшли в Старобільськ (лютий 2022 року. - «ОстроВ») і ввімкнули телевізор, то на всіх каналах йшла одна й та сама передача. Подивившись 10 хвилин, я розумів, наскільки ця пропаганда впивається у свідомість людей. ...Сьогодні ми повинні дати бій і в цьому напрямку», - сказав Карякін.

Що це була за передача і про що в ній ішлося, «громадський діяч» не уточнив.

Він також заявив, що «поширення української пропаганди в Донбасі і Новоросії потрібно зупинити», і що «дезінформація, поширювана українськими ЗМІ, вирізняється високим навіювальним впливом».

Раніше повідомлялося, що в «ЛНР» використовуватимуть «найкращий досвід радянської системи освіти», впроваджуючи виховну програму «Луганський характер»: у школах з'являться «сентябята» і «труженики»

Крім того, у Старобільський район рашисти завезли нову партію своїх підручників для форматування свідомості українських дітей в окупації.

Раніше також повідомлялося, що всю літературу та наочність українською мовою в навчальних закладах Луганщини окупанти визнали «неприпустимою» і такою, що підлягає вилученню.

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті