"Сентябрята" і "труженики": в "ЛНР" використовуватимуть "кращий досвід радянської системи освіти", впроваджуючи виховну програму "Луганський характер"

У школах окупованої Луганщини російська влада впроваджуватиме виховну програму «Луганський характер», виховуючи дітей у радянських традиціях. Відповідний указ підписав ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник, - повідомив він у своєму Телеграм-каналі 24 серпня.

«Підписав указ про старт із 1 вересня у школах регіону нової виховної програми «Луганський характер», розробленої за моїм дорученням Міністерством освіти і науки ЛНР спільно з регіональним відділенням Руху Перших і фахівцями Луганського державного педагогічного університету. Це пілотний проєкт, який ми вирішили реалізовувати в рамках діяльності Руху Перших. Ми вирішили використовувати найкращий досвід радянської системи освіти», - повідомив Пасічник.

За словами гауляйтера, це стосується школярів різного віку. 

«І найменших - «сентябрят», які будуть так називатися на честь дня возз'єднання нових регіонів із Росією 30 вересня. І учнів середніх класів, яким присвоять звання «Піонери Луганської Народної Республіки». І десятикласників, які зможуть заслужити почесне звання «Труженик», - уточнив Пасічник.

Раніше повідомлялося, що для школярів «ЛНР» псевдоісторики підготували щоденники з концентрацією пропаганди.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті