У Латвії відкрили табір для дітей українських поліцейських

У Латвії відбулося відкриття спільного табору для дітей українських поліцейських. Упродовж десяти днів вони зможуть перепочити від страшних звуків війни, набратися сил і познайомитися з Латвією, - повідомляють "Латвійські громадські ЗМІ".

Під гімни двох країн табір офіційно відкрився для дітей українських поліцейських і латвійських яунсаргів. Діти активно діляться своїми враженнями.

"Українські діти дуже відкриті до дружби. Вони зацікавлені в дружбі, їм подобається наша культура, що досить несподівано, тому що культури все-таки дуже різні. Вони йдуть самі назустріч, це дуже класно. Ми, звісно, не відмовляємо, у чомусь допомагаємо. Вони не соромляться", - розповіла латишка Ліана.

Українські діти з трепетом розповідають про своїх батьків - поліцейських. На жаль, багато хто з них не побачить, як ростуть їхні діти.

"Я хочу подякувати всім герам, але насамперед моєму татові за те, що він захищав нашу сім'ю, нашу Україну. І я розумію, що у всіх дітей України повинна бути мотивація жити далі, захищати її і відбудовувати", - сказала українка Злата.

У програмі табору - спортивні активності, культурно-історичні заходи, різні командні заняття і, звісно, розваги.

"У такій вільній, невимушеній атмосфері провести час разом. Знайти нових друзів, і найголовніше, відпочити. Відпочити і відчути це дитинство", - сказав заступник начальника Держполіції Латвії Андріс Зелліс.

Посол України в Латвії Анатолій Куцевол висловився про важливість такого табору для дітей.

"Щоб ці діти, які приїжджають до Латвії, могли відпочити, набратися позитиву і вірити, що здатні творити добро. Що навколо є не тільки зло, коли ти сидиш в умовах постійних повітряних тривог, балістики чи ракет. Вони постійно відчувають цю війну", - сказав Посол.

Зазначається, що табір організовує Держполіція у співпраці з центром Яунсардзе. 26 дітей з України та 16 яунсаргів разом створюватимуть спільні дитячі спогади.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті