У Києві затримали учасника злочинного угруповання, яке займалося переправленням військовозобов'язаних через кордон

Учасника т. зв. сходки кримінальних авторитетів, які займалися переправленням військовозобов'язаних громадян за кордон, затримали в Києві. Про це повідомляє Київська міська прокуратура 18 жовтня.

"Підозрюваний брав участь у зібраннях разом з п'ятьма "кримінальними авторитетами", які у травні поточного року були затримані правоохоронними органами. Учасники зібрань обговорювали питання переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України, забезпечуючи виготовлення підроблених документів – тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, довідок військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби, довідок ТЦК та СП тощо", - ідеться в повідомленні.

З червня 2022 року до вересня 2023 року зловмисники підшукали щонайменше 42 клієнтів, від яких отримали по $5 тис., однак згодом замовники послуги зажадали повернення цих коштів через невиконання учасниками схеми зобов'язань із виготовлення документів, у зв'язку з чим між членами злочинної групи виникли протиріччя. Для врегулювання конфліктної ситуації учасники злочинної групи звернулися до представників криміналітету, одного з яких було залучено як "третейського суддю", та організували сходки.

Правоохоронці задокументували проведення на території Києва трьох злочинних зібрань за участю представників криміналітету та зібрали докази їх причетності до протиправної діяльності.

24-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом участі у злочинних зібраннях (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті