У Києві відбулася перша зустріч учасників нової міжнародної коаліції щодо повернення дітей

У Києві 8 грудня відбулася перша зустріч учасників нової міжнародної коаліції щодо повернення дітей, які були депортовані в росію з тимчасово окупованої території. Про це заявив президент Володимир Зеленський 8 грудня у вечірньому зверненні.

"І ми продовжуємо нашу активну зовнішньополітичну роботу, щоб наблизити позитив для України і щодо оборони, і щодо макрофіну, і щодо політичної та мотиваційної сили. Кожен, хто захищає свободу, потребує відчуття, що він чи вона не наодинці. Вільний світ має бути об’єднаним. І, щоб бути справді успішною, Україна має бути донором єднання. Кожен наш зовнішньополітичний крок спрямований саме на це. Зокрема, сьогодні в Києві відбулася перша зустріч учасників нашої нової міжнародної коаліції щодо повернення дітей, які були депортовані в Росію з тимчасово окупованої території. Ми об’єднуємо заради звільнення дітей і держави, і міжнародні організації, і громадських лідерів із різних країн світу, і юридичних фахівців", - зазначив президент.

Він подякував всім, хто приєднався до цієї роботи, хто забезпечує конкретні правові результати, зокрема й ордери Міжнародного кримінального суду щодо російських посадовців, і усім, чиє посередництво та вплив допомагають повертати дітей додому, в Україну.

Як повідомлялося, 6 грудня в Україну в День Святого Миколая повернулися ще вісім дітей, незаконно депортованих до росії. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті