У Кремлі заявили, що Путін продовжить принижувати Міжнародний кримінальний суд і подорожувати світом

Міжнародний кримінальний суд не стане «обмежувачем» для візитів Путіна до країн, які згідно з ордером МКС мають заарештувати його як військового злочинця. Про це російським журналістам заявив спікер російського диктатора Дмитро Пєсков.

У контактах з іноземними державами «шори, задані МКС», не стануть обмежувачем для Кремля, - запевнив він.

«Уся ця історія з МКС, який ми не визнаємо, не може бути і не буде обмежувачем у розвитку Росією відносин із партнерами, державами, які зацікавлені в розвитку двосторонніх відносин, у здійсненні міжнародних контактів. Можемо це сказати однозначно», - пообіцяв спікер Кремля.

Такий оптимізм пов'язаний з тим, що 2-3 вересня Путін відвідав Монголію, яка є членом Міжнародного кримінального суду. Влада Монголії формально була зобов'язана заарештувати звинуваченого у військових злочинах диктора, але не зробила цього через «енергетичну залежність» і «політику нейтралітету». 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті