У Красногорівці на Донеччині внаслідок російського удару загинули 73-річний чоловік та 70-річна жінка, ще одна жінка поранена

У Красногорівці на Донеччині 30 березня двоє людей загинули та одна зазнала поранень внаслідок артилерійської атаки росіян. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України.

"За даними слідства, 30 березня 2024 року російська армія обстріляла з артилерії м. Красногорівку на Донеччині. Смертельні поранення дістав 73-річний чоловік, який перебував в одному з будинків. Його 50-річну доньку, котра отримала тілесні ушкодження на подвір’ї, доставлено до медичного закладу. На іншій вулиці жертвою атаки стала 70-річна жінка – вона загинула у власній оселі", - йдеться у повідомленні.

Серед пошкоджених об’єктів – житлові будинки містян й господарські споруди.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ, - констатували в Офісі Генпрокурора.

Як повідомлялося, протягом 29 березня на Донеччині російські війська вбили 75-річну жінку та завдали понад 40 руйнувань.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті