У ГУР розповіли, як відреагували в РФ на удар по аеродрому "Оленья"

Після удару по аеродрому "Оленья" окупанти зробили запит щодо посилення протиповітряної оборони (ППО), також для захисту інфраструктури ворог планує нарощувати підручні засоби. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрійя Юсов в ефірі телемарафону 31 липня.

"Так, є інформація на запит про посилення ППО. Зокрема, мова йде про "Панцир", якщо ми говоримо про "Оленья". І в цілому активно використовуються інші, зокрема гумові пристрої для захисту винищувачів і стратегічної авіації. Зокрема йдеться про покришки. Ось так вони захищають. І в принципі вони збираються нарощувати ці підручні засоби, те, що можна робити без якихось високих сучасних технологій", - розповів Юсов.

Також представник ГУР відзначив, що після ураження аеродрому "на болотах вий стояв знатний", оскільки відповідні удари є дуже чутливими для ворога.

За словами Юсова, уражені літаки були працюючими та безпосередньо залученими до ударів по території України.

Як повыдомлялося, під час удару по аеродрому "Оленья" в РФ були пошкоджені одразу два бомбардувальники 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті