У ГУР повідомили, скільки військових РФ перебуває в Україні

Російська Федерація зосередила на території України більше 420 тисяч військовослужбовців. Їх кількість не включає Росгвардію та інші силові структури, які забезпечують окупаційну владу.. Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) Вадим Скібіцький,  повідомляє "Інтерфакс-Україна" 10 вересня. 

"РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях та на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців. Це, якщо не брати до уваги Росгвардію, інші структури, спеціальні підрозділи, силові структури РФ, які забезпечують окупаційну владу на наших територіях", - розповів Скібіцький.

За словами заступника голови ГУР, за більше ніж півтора року війни росія так й не досягла стратегічної мети щодо повної окупації території України. Зокрема терористи мали й інші цілі, наприклад, повна окупації Луганської та Донецької областей.

"І саме зараз, на сьогоднішній день, найбільш активні бойові дії РФ проводить, по суті, на двох напрямках – Куп'янськ-Лиман, і це Мар'їнка-Донецьк, для того, щоб виконати бодай якесь завдання та повністю вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької області”, - пояснив Скібіцький.

Нагадаємо, у ISW вказали напрямки, де вдалося просунутися ЗСУ. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті