У ГУР повідомили деталі удару по аеродрому в Ростовській області: знищено Су-34 й склад БК, два винищувачі пошкоджено

На військовому аеродромі "Морозовськ" у Ростовській області знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 й склад БК ударом ЗСУ 3 серпня. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборни України в Телеграм 5 серпня.

"Дані космічної розвідки свідчать - внаслідок вогневого ураження військового аеродрому держави-агресора росії "Морозовськ" у Ростовській області 3 серпня 2024 року знищено винищувач-бомбардувальник Су-34. Ще два російські літаки такого ж типу ймовірно пошкоджено уламками - поруч із бортами зафіксовано вирви від вибухів", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що повністю знищено ворожий склад авіаційного озброєння - від вторинної детонації російських боєприпасів на території аеродрому та довкола нього видно великі площі випаленої землі. 

Чотири технічні будівлі та два ангари на авіабазі "Морозовськ", розташованій за 265 кілометрів від лінії фронту, також зазнали чітко помітних з космосу пошкоджень.

Раніше "Схеми" показали, куди саме влучили ЗСУ на аеродромі "Морозовськ".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті