У Грузії оголошено у розшук 300 бійців, більшість з яких воює за Україну

Спецслужби Грузії слідом за російськими відомствами оголосили у розшук грузинських добровольців, що воювали на боці України. Про це виданню The Insider розповів Мамука Мамулашвілі, командир «Грузинського національного легіону», який воює за Україну, - пише "Мілітарний".

За його словами, близько 300 осіб з очолюваного ним бойового підрозділу були оголошені у розшук у Грузії. Більшість із них зараз перебувають в Україні.

«Я передбачав такий розвиток подій після того, як Росія почала оголошувати нас у розшук. Це робилося для того, щоб грузинський уряд мав підстави заарештувати нас. Російські та грузинські спецслужби сьогодні працюють синхронно. Багатьом із наших хлопців, які поверталися до Грузії, грузинські спецслужби порадили виїхати. Їм казали: “Тут дуже багато росіян, ми вже не зможемо вас захистити, просимо вас виїхати”», — розповідає Мамулашвілі.

У червні російський суд визнав «Грузинський легіон» терористичною організацією. Слідчий комітет Росії заочно притягнув до кримінальної відповідальності понад 70 бійців легіону та оголосив у розшук Мамука Мамулашвілі.

Водночас Служба державної безпеки Грузії також почала викликати на допити інших грузинських добровольців, що брали участь у захисті України у складі інших підрозділів. Щонайменше двох добровольців — Надима Хмаладзе та Лашу Чигладзе — повідомили  про виклики до суду.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті