У Генштабі назвали найактивніші напрямки фронту станом на зараз

Протягом доби на фронті відбулося 58 бойових зіткнень. Інтенсивні бої тривають по всій лінії фронту, найактивніші - у Донецькій області. Про це повідомляє у Телеграм Генштаб ЗСУ вдень 16 травня.

Як зазначають у Генштабі, найбільша активність окупантів сьогодні фіксується на Краматорському та Покровському напрямках. Сили оборони вживають усіх заходів, аби не допустити просування окупантів вглиб країни.

На Покровському напрямку загарбники найбільш активні. За початку доби росіяни уже провели 20 атак, зокрема, в районах населених пунктів Новоолександрівка, Соловйове, Нетайлове та Уманське.

Російська армія застосувала бойову авіацію біля Вовчого, Воздвиженки та Новоолександрівки.

На Краматорському напрямку окупаційні війська здійснили 10 атак. Загарбники намагалися штурмувати позиції ЗСУ неподалік Григорівки, Кліщіївки та Андріївки.

"Незважаючи на натиск ворога, наші воїни продовжують впевнено стримувати ворога та за сприятливих умов контратакують", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомили, що плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися - зірвано. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті