У двох землях на сході ФРН проросійські партії перемогли на місцевих виборах

На сході ФРН проросійські партії набрали 61,7% на місцевих виборах у Тюрингії та 46,9% - на місцевих виборах у Саксонії. Про це повідомляє Телеграм-канал «BILD на русском». 

«У федеральній землі Тюрингія на сході ФРН відбулися вибори до ландтагу. Ультраправа «Альтернатива для Німеччини» (АдН) отримує 32,8% голосів, «Союз Сари Вагенкнехт» (BSW) - 15,8%, Ліва партія - 13,1%. Усі вони проти підтримки України, за умиротворення Росії та діалог із Володимиром Путіним», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що тепер на партії регіону чекають тривалі переговори про створення нової правлячої коаліції. «Жодна не хоче вступати в союз з АдН. Можливий альянс ХДС, BSW і Лівих, але вони представляють різні краї політичного спектра (праві консерватори й ультраліві)», - зазначено в повідомленні.

На виборах у Саксонії ультраправа «Альтернатива для Німеччини» (АдН) отримує 30,6% голосів, «Союз Сари Вагенкнехт» (BSW) - 11,8%, Ліва партія - 4,5%.  

І тут на партії регіону чекають тривалі переговори про створення нової правлячої коаліції. «Жодна не хоче вступати в союз з АдН. Та вже заявила, що відкрита до діалогу з усіма, зокрема з лівою BSW. Минула коаліція з ХДС, СДПН і «Зелених» більш неможлива», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, уряд Німеччини передав Україні новий пакет військової допомоги.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті