У двох селах Луганщини, підконтрольних українській владі, залишається 20 мешканців - ще одну жінку евакуювали

У двох селах Луганської області, контрольованих українською владою, залишається 20 мешканців станом на 12 вересня. Про це "ОстроВу" телефоном повідомив начальник Красноріченської військової адміністрації Михайло Хуторянський, а також начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 12 вересня.

"Ми евакуювали з Новолюбівки ще одну жінку. Тепер у Невському залишається 17 людей, а в Новолюбівці троє", - сказав Хуторянський.

За його словами, жінка, яку останньою евакуювали з Новолюбівки, встигла в цьому сезоні виростити город і зібрати врожай, я тільки після цього погодилась виїхати з села.

"Дуже шкодувала, що не весь свій врожай змогла забрати, покидаючи село", - каже очільник СВА.

Лисогор у Телеграм зазначив, що ворог безперервно обстрілює населені пункти поблизу лінії бойового зіткнення, тому влада щодня пропонуємо місцевим жителям деокупованих сіл евакуюватися. 

"Однак чим менше людей там залишається, тим важче їх вмовити. ...Проводимо відповідні бесіди з кожним. Бажаючим допоможемо виїхати, забезпечимо тимчасовим житлом, вирішимо найбільш нагальні питання", - зазначив Лисогор.

За його словами, минулої доби по Невському та Макіївці противник спрямував 106 безпілотників, 25 разів вдарив з артилерійських систем. Намагалися просунутися росіяни поблизу Стельмахівки, Андріївки, Макіївки, Невського, Греківки та Твердохлібового.

Раніше повідомлялось, що ще на трьох мешканців стало менше на території Луганської області, підконтрольній Україні стало 30 серпня, їх залишалось 21.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті