У Донецьку повідомили про двох поранених внаслідок нібито "скидань з дронів"

В окупованому Донецьку сьогодні повідомили про поранення 2 людей. Про це пише "мер" міста Олексій Кулемзін 20 травня.

Він бездоказово звинуватив ЗСУ у нібито скиданні боєприпасів з дронів, через що були поранені жителі.

«У Кіровському районі по вул. Дагестанська поранено водія транспортного засобу 1965 р.н. Чоловіка госпіталізовано з множинними осколковими пораненнями обох кінцівок і м'яких тканин голови», - написав колаборант. 

"У Петровському районі внаслідок скидання дістала поранення жінка 1951 р.н. Госпіталізовано з пораненням плеча», - також додав він.  

Нагадаємо, що російська пропаганда та їхні проксі з «ДНР/ЛНР» регулярно звинувачують в обстрілі непідконтрольних територій Донбасу ЗСУ, не наводячи доказів і не вказуючи, що російська армія і НЗФ «ДНР/ЛНР», які стали її частиною, 24 лютого 2022 року розпочали активні бойові дії з метою «виходу на адміністративні кордони областей». Результатом російської агресії стало різке збільшення кількості загиблих і поранених мирних жителів. Це при тому, що в останньому передвоєнному, 2021 році, за даними ООН, на всьому Донбасі, включно з підконтрольними законній владі України територіями, загинуло 25 мирних жителів. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті