У "ДНР" шахту імені Лутугіна в Чистяково передали російському "інвестору"

У квазіутворенні "ДНР" повідомили, що на шахті імені Лутугіна в Чистяковому (Торезі) "почався етап модернізації". Про це йдеться в сюжеті російського ТБ.

"Підняти рівень видобутку до максимального інвестори (у сюжеті не називаються - прим.) планують усього за 6 місяців. Уже закуплено сучасне обладнання, планується ремонт будівель, а також заміна спецодягу гірників", - ідеться в сюжеті.

Раніше на шахті працювали 4 дільниці, і видобували до тисячі тонн вугілля з кожної щодоби. Потім обсяг впав до 800 тонн.

Нагадаємо, що у квітні у квазіутворенні "ДНР" чотири українські шахти "передали в оренду інвестору" - російському ТОВ "Імпекс-Дон", зареєстрованому в Ростові-на-Дону у квітні 2015 року (основний вид діяльності - видобуток вугілля та антрациту). Це шахта "Комсомолець Донбасу" і три шахти колишнього об'єднання "Торезантрацит", також повідомлялося, що "ведеться робота ще по одному підприємству - шахті ім. Лутугіна.

Як повідомлялося, ватажок "ДНР" Денис Пушилін визнав, що видобуток вугілля в регіоні після російської окупації 2014 року знизився в 13 разів.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті