У "ДНР" шахту імені Лутугіна в Чистяково передали російському "інвестору"

У квазіутворенні "ДНР" повідомили, що на шахті імені Лутугіна в Чистяковому (Торезі) "почався етап модернізації". Про це йдеться в сюжеті російського ТБ.

"Підняти рівень видобутку до максимального інвестори (у сюжеті не називаються - прим.) планують усього за 6 місяців. Уже закуплено сучасне обладнання, планується ремонт будівель, а також заміна спецодягу гірників", - ідеться в сюжеті.

Раніше на шахті працювали 4 дільниці, і видобували до тисячі тонн вугілля з кожної щодоби. Потім обсяг впав до 800 тонн.

Нагадаємо, що у квітні у квазіутворенні "ДНР" чотири українські шахти "передали в оренду інвестору" - російському ТОВ "Імпекс-Дон", зареєстрованому в Ростові-на-Дону у квітні 2015 року (основний вид діяльності - видобуток вугілля та антрациту). Це шахта "Комсомолець Донбасу" і три шахти колишнього об'єднання "Торезантрацит", також повідомлялося, що "ведеться робота ще по одному підприємству - шахті ім. Лутугіна.

Як повідомлялося, ватажок "ДНР" Денис Пушилін визнав, що видобуток вугілля в регіоні після російської окупації 2014 року знизився в 13 разів.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті