У «ДНР» і «ЛНР» неповнолітніх дітей незаконно записують у громадянство Росії: без спеціального штампа свідоцтво про народження недійсне 

У «ДНР» і «ЛНР», а також на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей неповнолітніх дітей незаконно записують у громадянство Росії, змушуючи батьків ставити спеціальний штамп у свідоцтво про народження. Про це йдеться в повідомленні МВС РФ.

Йдеться про документи, які були видані в Україні та фейкові свідоцтва зразка «ДНР/ЛНР».       

Батьки повинні поставити штамп про російське громадянство в такі свідоцтва про народження дитини віком до 14 років. Без цього клейма документ визнають не дійсним: батьків позбавляють допомоги та виплат, а дітям забороняють виїзд до Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії та на територію незаконних Абхазії і Південної Осетії.

Без штампа у свідоцтві дітям, які досягли 14 років, не оформлятимуть російські паспорти. 

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті