У "ДНР" гірникам шахт, що працюють у режимі водовідливу, не платять зарплату - немає "інвесторів"

У "ДНР" гірникам шахт, що працюють у режимі водовідливу, не платять зарплату. Цей факт визнав Андрій Чертков, російський чиновник, відряджений Кремлем на посаду заступника "глави уряду республіки", у себе в Телеграм.

"Надходить багато звернень з приводу затримки виплати зарплати на деяких шахтах Республіки", - написав він.

"Віцепрем'єр" зазначив, що йдеться про неперспективні шахти, які не видобувають вугілля і працюють у режимі водовідливу. 

Чертков похвалив гірників, які сидять без зарплати, за те, що забезпечують гідробезпеку окупованого Донбасу. Він нагадав, що за російськими законами працівники таких шахт мають отримувати "всі належні їм виплати. Йдеться не тільки про зарплату, це і відпускні, і компенсації, і нагородні".

Але, як говорив Дмитро Медведєв, грошей немає... "Суми суттєві, вони не з'являються просто "зі стелі", - заявив Чертков. "Віце-прем'єр" не виключив, що окупаційна влада погасить борги до кінця серпня. "Робимо все від нас залежне", - не дав він чіткої обіцянки.

Як повідомлялося раніше, окупаційна влада "ДНР" зберегла тільки рентабельні шахти, які віддали в "оренду" потрібним "інвесторам". 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті