У "Дії" кількість бронювань від мобілізації сягнула 160 тисяч

Бізнес забронював від мобілізації через портал "Дія" понад 160 тис. працівників за місяць від початку офіційного запуску сервісу. Про це повідомив віцепрем'єр - глава Мінцифри Михайло Федоров у тТелеграм. 

"За місяць роботи сервісу майже 9 тис. компаній скористалися цією можливістю", - зі свого боку заявила перша віцепрем'єрка - міністерка економіки Юлія Свириденко у Фейсбук.

Раніше повідомлялося, що до кінця липня кількість бронювань у "Дії" досягла 76 тис., а до 5 серпня зросла до 120 тис.

Найбільш активними користувачами сервісу стали компанії з Києва та Київської області, які забронювали понад 55 тис. осіб, Дніпропетровської - 17 тис., Львівської - 14 тис., Харківської - 10 тис., Одеської - 8 тис. областей, уточнили у пресслужбі Мінцифри.

Також повідомляється, що після переведення процесу бронювання в цифрову площину середній час на отримання послуги скоротився до 15 хвилин, проти кількох тижнів раніше.

Після старту бронювання основним запитом до розробників стала виписка про бронювання, яку приймало б ТЦК або прикордонники, оскільки останні стверджують, що позначка в "Резерв+" про бронювання не є достатньою для відстрочки від мобілізації або для перетину кордону.

"У Дії цей функціонал перебуває в розробці", - як і раніше, відповідає на ці запитання "Дія" і пропонує перевіряти дані про бронювання в "Резерв+" або користуватися послугою "військово-обліковий документ" на порталі "Дія".

"Якщо працівники ТЦК відмовляються приймати документ із "Резерв+", рекомендуємо надіслати електронне звернення на пошту підтримки застосунку "Резерв+", - також зазначили "Дії".

Нагадаємо, у "Резерв+" відтепер доступний статус бронювання. 

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті