У держдумі РФ запропонували заборонити шлюбні договори, щоб відповідати "традиційним цінностям"

У Росії не повинно бути такого правового інструменту, як шлюбний договір, оскільки він суперечить ”традиційним цінностям», заявила перший заступник голови комітету Держдуми із захисту сім'ї Тетяна Буцька, - повідомляє The Moscow Times.

На її думку, коли люди одружуються, вони повинні думати не про те, як будуть розлучатися, а орієнтуватися на побудову «довгого сімейного життя».

«Сам факт такого договору, який укладається в той момент, коли закоханий юнак робить дівчині пропозицію руки і серця... а далі вони кажуть: «Ну, добре. Сідаємо за стіл, тепер будемо думати, як ми будемо ділити майно, коли будемо розлучатися»... Це настільки не в наших традиційних цінностях - вираховувати, розкладати. Виходить, ми налаштовуємо пару на те, що їхній шлюб тимчасовий», - заявила Буцька радіостанції “Говорит Москва”.

Депутатка зазначила, що думки про «безпечне» розлучення, які «не мають нічого спільного з коханням, вірністю і щастям», позбавляють шлюб романтики, а шлюбний договір - це «холодний розрахунок» і жінці «боляче» його підписувати.

Буцька висловила впевненість, що заборона шлюбного договору, який визначає майнові права та обов'язки майбутнього подружжя, призведе до того, що в Росії будуть «міцні багатодітні багатоколінні багатопоколінні сім'ї».

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті