У армії РФ, що деградувала, похмурі перспективи - британська розвідка

Через пів року після початку вторгнення в Україну становище російської армії погіршується, сама росія втратила свій дипломатичний вплив, а її економічні перспективи похмурі. Про це 24 серпня повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Сьогодні виповнюється 31 річниця незалежності України. З 2014 року президент путін намагається використовувати поєднання сили та примусової дипломатії, щоб посилити та зміцнити вплив росії в Україні та втручатися в її суверенні справи", - йдеться у звіті.

У британській розвідці зазначили, що росія розпочала повне вторгнення в Україну пів року тому з метою повалення уряду та окупації більшої частини країни.

"У квітні російські лідери зрозуміли, що це не вдалося, і повернулися до більш скромних цілей на сході та півдні України. Наступ на Донбасі йде мінімально, і росія очікує великої контратаки України", - зазначили у відомстві.

За даними розвідки, в оперативному плані РФ відчуває нестачу боєприпасів, техніки та персоналу.

"Бойовий дух у багатьох частинах її збройних сил поганий, а її армія значно деградувала. Дипломатичний вплив РФ зменшився, а довгострокові економічні перспективи похмурі. Війна росії, яка триває пів року, виявилася водночас дорогою та стратегічно шкідливою", - резюмували у Міноборони Британії.

Як повідомлялось раніше, США посилять контроль за дотриманням санкцій проти росії.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті