У Данії вже підготували 50 українців для обслуговування F-16

У Данії вже підготували 50 українців для обслуговування винищувачів F-16. Про це розповів командувач ВПС Данії Ян Дам, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TV2.

Раніше цього тижня стало відомо, що Данія до кінця року підготує близько 20 українських пілотів.

Крім того, близько 100 українців мають пройти підготовку для виконання допоміжних завдань. Йдеться про механіків, фахівців з озброєння і наземний персонал для українських авіабаз.

"Наразі ми завершили підготовку перших 50, більшість з яких повернулися додому, щоб допомогти у підготовці (прийому) перших бойових літаків. Одразу після літніх канікул ми візьмемося за наступні 50", – сказав Ян Дам.

Він додав, що перша партія пілотів ще не повністю підготовлена.

"Ми ще не зовсім готові. Але перші дуже близькі до того, щоб бути готовими", – сказав він.

Як повідомлялося раніше, перші винищувачі F-16 будуть доставлені в Україну вже влітку цього року.

Статті

Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Всі статті