У Чехії офіційно працюють 101 600 біженців з України

Наразі в Чехії працюють 101 600 біженців з України. Таку відповідь на запитання інформагентства ČTK дав міністр праці Маріан Юречка, - повідомляє "Чеське радіо".

За словами міністра праці, дев'ять із десяти працюючих мігрантів з України платять податки. Рік тому це було менше половини працевлаштованих. За даними МВС, на початок другого кварталу 2023 р. у Чехії проживало близько 221 500 біженців працездатного віку. Дві третини з них становили жінки.

"Порівняно з іншими країнами ми домоглися значного успіху з точки зору частки дорослих біженців, працевлаштованих на чеському ринку праці з початку війни. Це потрібно цінувати. Звісно, ці люди платять внески і податки", - підкреслив Маріан Юречка.

Зазначається, що загалом від початку війни було працевлаштовано 262 642 українці. При цьому хтось повернувся на батьківщину, хтось змінив роботу.

"Українські біженці з візою тимчасового захисту можуть безперешкодно працювати в Чехії - їм не потрібно оформляти дозвіл, який потрібен іншим іноземцям з країн поза ЄС. Роботодавець повинен повідомити органи про їхнє працевлаштування Управління зайнятості. З квітня 2023 р. українські працівники також реєструються в Управлінні соціального забезпечення Чехії, яке веде облік працевлаштованих із візами тимчасового захисту в реєстрі медичного страхування", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, "Нова пошта" відкрила друге відділення у Чехії

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті