У будівлю лікарні у прикордонні Великій Писарівці на Сумщині влучив ворожий снаряд, який не розірвався й може здетонувати будь-якої миті

Ворожий снаряд влучив у будівлю поліклінічного відділення лікарні у прикордонному селищі Велика Писарівка Сумської області 18 вересня. про це повідлмила Великописарівська газета "Ворскла" у своєму Телеграм-каналі 18 вересня.

"18 вересня вороги "привітали" Велику Писарівку та інші населені пункти громади обстрілами з важкої артилерії. Один із снарядів, скоріше за все випущений із САУ (це встановлять експерти, які фіксують воєнні злочини росіян) о пів на сьому ранку влучив в поліклінічне відділення Великописарівської лікарні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що від значних руйнувань поліклініку врятувало те, що снаряд не вибухнув, а просто розколовся навпіл. Проте, як пише "Ворскла," прибрати небезпечний боєзаряд буде непросто, він може здетонувати будь-якої миті. 

"Учора ворог теж обстріляв Велику Писарівку з артилерії. Осколки літали по всьому центру селища і влучали в бібліотеку, селищну раду, та інші будівлі", - йдеться також у повідомленні видання. - Шановні земляки, говорити, що не варто ігнорувати сигналами сирени мабуть не варто. У нас спочатку вибухає, а потім лунає тривога (бо до кордону з Бєлгородською областю РФ від населеного пункту близько 8 кілометрів. - "ОстроВ"). То ж просто скористайтеся можливістю евакуюватися, щоб вберегти своє життя та здоров’я".

Раніше повідомлялось, що у березні 2024 року російські окупанти вперше вдарили найпотужнішою бомбою ОДАБ-1500 по Сумській області - нею знищили школу у селищі Велика Писарівка

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті