У британській розвідці оцінили наслідки останньої атаки на авіабазу "Бельбек" для російської ППО

Ураження військових об'єктів росіян у тимчасово окупованому Севастополі у ніч на 15 травня демонструє загальне погіршення здатності росії захищати повітряний простір навколо Криму. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії.

Зазначається, що вночі 14 травня українські військові здійснили обстріли російських військових об’єктів у тимчасово окупованому Криму. Унаслідок цього на аеродромі Бельбек були уражені елементи російської ракетної батареї С-400 "Тріумф", включаючи радар 92N6 і пускові установки.

Крім того, під час атаки знищено принаймні два російські літаки МіГ-31.

За даними британської розвідки, атака на об'єкти окупантів у Криму стала вже четвертим випадком за останній місяць, коли російська ППО в Криму зазнає втрат.

"Кумулятивний ефект цих ударів спричинив загальне погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо Криму; водночас демонструючи здатність України впливати на операції російської ППО", - підкреслюють аналітики.

За їхньою оцінкою, дуже ймовірно, що це призведе до того, що росії доведеться розпорошити повітряні засоби, аби забезпечити живучість своєї ППО. Інакше - РФ ризикуватиме втратити більшу кількість літаків. Водночас росіяни зараз передислоковують засоби протиповітряної оборони з інших місць.

"Зменшення зони покриття літаків A-50 та розведення з кримських аеродромів, ймовірно, призведе до збільшення годин нальоту та частоти вильотів патрулів винищувачів, щоб заповнити прогалини в охопленні, що призведе до збільшення проблем з обслуговуванням їхніх флотів", - наголошують у Міноборони Британії.

Як повідомлялося, у Криму внаслідок ракетної атаки ЗСУ було уражено командний пункт з високопоставленими офіцерами РФ

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті