У Білорусі розпочалися спільні зі ЗС РФ льотно-тактичні навчання

З 27 по 31 травня «в рамках вдосконалення єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії» проводяться спільні льотно-тактичні навчання. Про це повідомило МО РБ, - пише ТГК «Беларскі Гаюн».

До навчань залучаються авіаційні бази, підрозділи зенітних ракетних і радіотехнічних військ ЗС РБ, а також екіпажі розвідувальної, винищувальної та армійської авіації ПКС ЗС РФ. Керівництво навчаннями здійснюватиме командувач ВПС і військ ППО Білорусі.

Під час навчань будуть відпрацьовані питання управління різнорідними силами авіації, а також організації взаємодії під час виконання ними навчально-бойових завдань. Основні зусилля будуть спрямовані на вирішення завдань із прикриття державних і військових об'єктів від ударів засобів повітряного нападу. Також на авіаційних полігонах екіпажам належить відпрацювати прикриття підрозділів сухопутних військ.

«Раніше ми повідомляли про прибуття на аеродром “Барановичі” восьми гелікоптерів Мі-8 і Мі-24 ВКС РФ. Крім вертольотів, на аеродромі постійно перебувають два розвідувальні літаки Су-24МР ПКС РФ і щонайменше чотири винищувачі Су-30СМ ПКС РФ. Також із 21 травня на аеродромі «Ліда» перебуває літак Іл-22ПП. Судячи з прес-релізу МО РБ, перераховані літаки і вертольоти братимуть участь у навчаннях від ПКС РФ", - пише паблік. 

Зазначається, що за інформацією «Беларскі Гаюн», з аеродрому «Мачулищі» вилетіли дванадцять вертольотів ВПС РБ. Частина з них прямує на аеродром «Барановичі», ще частина - на аеродром «Осовці».

«Активність, ймовірно, пов'язана з початком навчань. Польотів винищувальної та штурмової авіації ВПС РБ наразі не фіксується. Примітно, що (поки що) на офіційних ресурсах МО РФ немає інформації про проведення навчань. Укупі з передачею керівництва навчаннями білоруським військовим, це лише підкреслює «важливість» заходу для російської сторони. Аналогічним чином відбувалося і з висвітленням льотно-тактичних навчань 2023 року", - уточнив моніторинговий паблік.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті