У Білому домі прокоментували "тріщини влади" путіна через перерваний переворот

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що повстання проти президента росії путіна, яке зірвалося, організоване найманим лідером і близьким союзником, наголошує, що рішення путіна вторгнутися в Україну посіяло хаос і в його власній країні. Про це Блінкен заявив в ефірі abcNEWS 25 червня.

"Якщо розглядати ситуацію в контексті 16 місяців тому, Путін стояв на порозі Києва в Україні, розраховуючи взяти місто за лічені дні і стерти країну з карти. Тепер йому доводиться захищати Москву, столицю Росії, від найманця його власного творіння", - сказав Блінкен. .

"Ми побачили, що з'явилися дуже серйозні тріщини", - зазначив Блінкен, додавши: "Куди вони підуть, якщо підуть, коли підуть, сказати дуже важко. Я не хочу спекулювати".

Крім того, Держсекретар США додав, що "не думає, що ми побачили останній акт" дій приватної військової групи "Вагнер" у росії.

Блінкен зазначив, що конфлікт із Пригожиним не був "сюрпризом" з огляду на те, що напруженість наростала протягом кількох місяців, але США поки що не знають - і, можливо, не зможуть повністю з'ясувати, - що призвело до того, що Пригожин відмовився від посади, водночас, як його група протягом кількох годин дедалі ближче й ближче наближалася до Москви.

"Що насправді спричинило цей очевидний розкол між Пригожиним і Путіним, і що буде далі, ми не можемо припускати. Наша увага була і буде зосереджена на самій Україні", -зазначив Держсекретар США. 

Як повідомлялося, американський телеканал CNN звернувся до прес-служби власника ПВК "Вагнера" з питання про місцеперебування Пригожина, оскільки після  припинення бунту він досі не з'являвся на публіці.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті