У 20 регіонах України працює мережа з 36 центрів підтримки переселенців з Луганської області, допомогою охоплено 110 тис осіб

Мережа з 36 центрів підтримки переселенців з Луганщини працює у 20 регіонах України станом на кінець червня. Про це повідомив перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук 29 червня.

"На сьогодні районними та місцевими військовими адміністраціями створена мережа з 36 центрів підтримки ВПО з Луганщини, яка охоплює 20 регіонів України та обслуговує 110 тисяч осіб", - повідомив Смирнов.

Уточнюється, що громади Сєвєродонецького району забезпечують діяльність 23 центрів, які підтримують 81 тис ВПО з Луганщини. По п’ять хабів обслуговують громади Щастинського та Сватівського  районів, реціпієнтами яких відповідно є 13 тис та 11 тис людей. Старобільським районом створені три хаби, які обслуговують п’ять тисяч переселенців.

Усього від початку діяльності хабів луганчанам видано понад 10 600 тонн гуманітарної допомоги.  

За екстериторіальним принципом, тобто незалежно від місця реєстрації внутрішньо переміщеної особи, надається до 50 видів різноманітних послуг. Найбільш затребуваними є прийоми сімейних лікарів, відновлення документів, складання процесуальних документів тощо, консультації з питань соціального захисту, підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, пенсійного забезпечення, соціальні послуги, зокрема з підтриманого проживання, побутові послуги, оздоровлення дітей.

"Також у м. Дніпро відкрито цифровий хаб "Луганщина моя", в якому здійснюється консультування, навчання цифровій грамотності, навичкам роботи з веб-порталом "Дія" тощо. За місцем проживання переселенців послуги надаються 201 фахівцем-ВПО релокованих закладів та установ, найбільшу частину складають працівники соціальної сфери - 170 осіб", - сказано також у повідмленні.

Для швидкого реагування на запити та потреби громадян підтримується робота багатоканальної "гарячої лінії з гуманітарних питань", яка щоденно приймає в середньому 120-150 дзвінків (телефон 0-800-33-24-75").

Раніше повідомлялось, що хаб Нижньодуванської громади в Києві прийматиме переселенців з Луганщини за новою адресою з 2 липня.

Статті

Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Всі статті