Туск заявив, що Польща може передати Україні свої МіГи, якщо союзники дадуть натомість інші літаки

Польща могла б передати Україні винищувачі радянського виробництва МіГ, якби союзники з НАТО погодилися замінити їх іншими літаками. Про це  заявив польський прем'єр-міністр Дональд Туск на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Польщі, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Ми не можемо сьогодні передати МіГи, тому що вони виконують функцію повітряного патрулювання, тобто охороняють небо над Польщею, також НАТО. Але якби союзники з НАТО... могли б нам замінити те, що в нас є, на інші літаки, якщо такий баланс вдасться зберегти, я, звісно, переконав би наших партнерів зробити це", - сказав Туск.

Водночас він наголосив, що "не може бути завдано шкоди безпеці Польщі". 

"Україна перебуває в набагато небезпечнішій ситуації, ніж Польща, але, на жаль, я маю сказати, що після України ми перебуваємо в найскладнішій ситуації", - пояснив Туск.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон повідомив про передачу Україні винищувачів Mirage 2000-5. 

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті